İsrail 82 yaşındaki Alzheimer hastası Gazzeli kadını hapsetti

İsrail 82 yaşındaki Alzheimer hastası Gazzeli kadını hapsetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 82 yaşındaki Gazzeli bir kadını alıkoyduğu bildirildi.

İsrail haber kaynağı Haaretz, İsrail güçlerinin Gazze'de yaşayan 82 yaşındaki Alzheimer hastası bir kadını "yasa dışı savaşçı" olarak tutukladığını bildirdi.

Fehmiye Halidi, Aralık ayı başında İsrail bombardımanı nedeniyle evinden kaçtıktan sonra sığındığı bir okulda gözaltına alındı.

İnsan Hakları için Doktorlar adlı sivil toplum kuruluşu, yaşlı kadının İsrail'in Damon Cezaevinde tutulduğunu bildirdi. Hapishanedeyken yaşlı kadının avukatıyla görüşmesine izin verilmedi ve ancak 2 ay sonra, temyiz başvurusunun ardından serbest bırakıldı.

Filistinli mahkumların ifadelerine göre, tekerlekli sandalyeye mahkum durumdaki Halidi, Damon'daki tek yaşlı ve hasta mahkum değildi.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir hastanede tedavi gören kadın, başından geçenleri anlatamadığı için tutukluluğuna ilişkin pek çok gizlilini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.