İsrail, ABD'de Beyaz Saray ile FBI arasında krize yol açtı

İsrail, ABD'de Beyaz Saray ile FBI arasında krize yol açtı

Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesinin yankıları devam ediyor.

Filistin asıllı Amerikan vatandaşı Şirin Ebu Akile'nin İsrail güçlerince öldürülmesinin ardından yaşanan uluslararası tartışmalar sürüyor.

Kriz ABD içerisinde de sorunlara yol açmış durumda.

Son olarak FBI'ın Ebu Akile'nin öldürülmesi olayını soruşturacağı açıklaması gerilimi yükseltti.

FBI'ın soruşturma kararına İsrail'den tepki gelmesinin ardından ABD içerisinde anlaşmazlıklar yaşandı. İsrailli gazeteci Barak Ravid'in Amerikan ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray İsrail'e "FBI'in soruşturmasıyla ilgimiz yok" mesajı iletti.

Beyaz Saray'ın İsrail'e, FBI soruşturmasından sorumlu olmadığını açıklama gereği hissetmesi taraflar arasında krize yol açtı.

ABD yönetiminin, ülkenin kendi kurumu olan FBI'ın hamlesine karşı İsrail'in tepkisinden çekinerek böyle bir mesaj iletmesi dikkat çekti.

İsrail'in Akile'yi öldürmesinin ardındaki süreç

İsrail güçlerinin Cenin kampına yaptığı baskın sırasında o bölgede bulunan Ebu Akile, baskını haberleştirildiği sırada uzak mesafeden ateşlendiği belirtilen bir mermi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Birçok insan hakları örgütü ve görgü tanıkları, İsrail güvenlik güçlerinin Akile'nin hayatını kaybetmesine neden olan mermiyi ateşlediğini savunmuştu.

Ancak İsrailli yetkililer iddiayı yalanlayarak, Filistinlilerin açtığı ateş sonucu Ebu Akile'nin öldüğünü öne sürmüştü.

Son olarak İsrail, Filistinli gazetecinin muhtemelen İsrail askerlerince öldürüldüğü açıklamasında bulundu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.