İsrail, ABD'nin normalleşme anlaşmalarından çekilmesinden endişe ediyor

İsrail, ABD'nin normalleşme anlaşmalarından çekilmesinden endişe ediyor

İsrail, yeni ABD yönetiminin, Arap ülkeleriyle imzalanan normalleşme anlaşmalarından çekilmesinden endişe ediyor. 

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, İsrail, yeni ABD yönetiminin, Arap ülkeleriyle imzalanan normalleşme anlaşmalarından çekilmesinden endişe ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, İsrail'in Maariv gazetesi, gündemi değerlendirdiği basın açıklamasında Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin, “Biden yönetimi, İbrahim Anlaşmaları'ndaki ABD politikasını yeniden gözden geçirecek ve anlaşmaların sorumluluğunu Dışişleri Bakanlığı'na devredecektir." ifadelerini aktardı.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Psaki, “Şu anda, stratejik hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için üzerinde ittifak edilen bazı silah satışlarını inceliyoruz ve bunu yaparken İbrahim Anlaşmaları’na ilişkin politikamızı da tam gözden geçirmeye özen göstereceğiz." demişti.

Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetimi, Körfez ülkelerine askeri desteğin gözden geçirilmesi ve İran ile diyaloğun yeniden başlaması da başta olmak üzere Orta Doğu'daki ABD politikasında kapsamlı bir değişikliğe gittiğini duyurmuştu.

Yerel kaynaklarda aktarılan bilgilere göre, 20 Ocak'ta devir teslim töreniyle görev başına gelen yeni ABD yönetiminin, Donald Trump döneminde Ortadoğu’da uygulanan siyasi ve askeri politikaları masaya yatırma kararı alırken, özellikle İran, Yemen’deki savaş ve Körfez ülkelerine yönelik silah satışları gibi konularda farklı bir tutum sergileyeceği tahmin ediliyor.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.