İsrail ablukası altındaki Gazze'de soğuktan ölümler yaşanabilir

İsrail ablukası altındaki Gazze'de soğuktan ölümler yaşanabilir

Doktorlar, yaklaşan kış koşulları sebebiyle Gazze Şeridi'nde soğuktan ölümlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde kış aylarının gelmesiyle beraber soğuktan ölümlerin yaşanması riski de artıyor.

Daha önce kuşatma altındaki bölgede çalışmış olan Norveçli doktor Mads Gilbert Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, kış mevsiminin Gazze'ye "dayanılmaz bir insani acı" getireceğini söyledi.

Gilbert, "Kış soğuğu, rüzgar ve yağışın birleşimi hipotermi riskini son derece tehlikeli hale getirecek. Bu durum özellikle küçük yaşta olanlar ve zaten açlık çeken ya da hasta olanlar için geçerli ki bölgedekik insanların büyük bir kısmı böyle." ifadelerini kullandı:

Gilbert sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçük bir çocuk çok hızlı bir şekilde üşür ve vücut ısısı 35 santigrat derecenin altına düştüğünde hipotermi geçirir. Bu da vücudu zayıflatır, bağışıklık sistemini zayıflatır ve eğer kanamalı bir yaralanma varsa kanamanın daha hızlı gerçekleşmesine neden olur. Hipotermi bir ölüm tuzağıdır."

Gazze'de kış aylarında gece sıcaklıkları 8 derece ve altına düşebiliyor. Bölgede kış aylarında zaman zaman kar fırtınaları da meydana gelebiliyor.

Daha önce de kuşatma altındaki bölgede kış şartları sebebiyle yaşamını yitiren bebekler ve çocuklar olmuştu.

İsrail saldırıları sebebiyle temel gıda malzemelerinin ve yakıtın bulunmadığı Gazze'de ısınmak için gerekli imkanlar da mevcut değil. Bu durum özellikle evlerini terk ederek çadırlarda yaşamak zorunda kalan Filistinliler için soğuk riskini daha da artırıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.