İsrail Askerine 'Katil' Diyen Vekile İhraç İstemi

İsrail Askerine 'Katil' Diyen Vekile İhraç İstemi

Mavi Marmara baskınına katılan İsrailli askerlere 'katil' diyen Arap milletvekili Hanin Zouabi'nin parlamentodan ihracı için talimat verildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara'yla ilgili konuşmasında İsrailli askerler için 'katil' diyen Arap milletvekili Hanin Zouabi'nin parlamentodan ihracı için talimat verdi.

Mavi Marmara gemisinde yer alan Filistinli Milletvekili Hanin Zouabi'nin İsrail Meclisi Knesset'te dün Türkiye-İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan anlaşmanın görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmada, 2010 yılında Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail askerleri için "Knesset'teki sözlerim, Netanyahu'nun altına imza attığı anlaşmanın içeriğiyle aynı. Knesset'ten atılmam için talimat veren Netanyahu, şehitlere tazminat ödenmesi için imza atan kişi. İsrail terörist olduklarını iddia ettiği kişilere tazminat ödemez. Tazminat demek, bu kişilerin terörist değil barış aktivistleri olduklarını kabul etmek demek. Bu da gerçek teröristlerin Mavi Marmara gemisini kaçıranlar olduğu anlamına geliyor." diye konuşmuştu. Bazı vekillerin kürsüye yürümesinin ardından karşılıklı bağrışma ve arbede yaşanmış, Zubi kürsüden uzaklaştırılmıştı.

Mavi Marmara saldırısından sonra gemide yer alması nedeniyle kendisini eleştiren diğer İsrailli milletvekillerinin kendisinden özür dilemesini istemişti.

Olayın ardından Hanin Zouabi hakkında meclis etik komitesinde üç şikayet dosyası oluşturulduğu belirtilmişti.

Kaynak: Timeturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.