İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da ve Gazze Şeridi'nde düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu 23 Filistinli yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahale eden İsrail askerleri, 7 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladı, 2 göstericiyi de gözaltına aldı.

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Filistinlilerin Cuma namazı sonrası Yahudi yerleşim birimleri ve ırkçı ayrım duvarına karşı düzenlediği gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Ramallah'ın batısındaki Ras Karkar beldesinde 5, Nablus kentine bağlı Kefr Kaddum beldesinde 2 Filistinli göstericiyi plastik mermiyle yaralarken, çok sayıda gösterici de askerlerin attığı gazdan etkilendi

Gazze sınırında 16 yaralı, 1 ölü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırındaki göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalesinde 16 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 

Bunlardan 11'inin gerçek mermiyle yaralandığı ifade edilirken, geri kalanı hakkında ise net bilgi verilmedi. 

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde ateş açarak 1 Filistinliyi öldürdü. 

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adıyla eylemler düzenliyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.