İsrail askerleri Gazze'nin güneyindeki en büyük hastaneye baskın düzenledi, doktor ve hastaları alıkoydu

İsrail askerleri Gazze'nin güneyindeki en büyük hastaneye baskın düzenledi, doktor ve hastaları alıkoydu

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin birçok farklı bölgesindeki hastaneleri havadan bombalayarak ya da kara baskınları gerçekleştirerek servis dışı kalmalarına neden olmuştu.

Fotoğraf: Geçtiğimiz gün Han Yunus'taki Emel Hastanesi'ne düzenlenen baskında alıkonulan hastalar ve sağlık görevlileri

İsrail ordusu özel kuvvetlerinin Gazze'nin güneyinde kuşatma altındaki Nasır Hastanesine girdiğini açıkladı.

Hastanede "sınırlı bir operasyonun" devam ettiği belirtiliyor.

İsrail ordu güçleri Hamas savaşçılarının hastane içinde saklandığını ve bazı rehinelere ait cesetlerin hastanede olabileceğini iddia ediyor.

İsrail güçleri 7 Ekim’den bu yana benzer iddialarda Gazze Şeridi’ndeki birçok hastaneye baskın düzenlemiş ancak operasyonlardan eli boş olarak dönmüştü.

Geçtiğimiz dönemde Gazze’nin en büyük tıbbi komplekslerinden biri olan Şifa Hastanesi’nin de Hamas tarafından “askeri üs” olarak kullanıldığı ve hastanenin altında “gelişmiş tünel ağı” olduğu iddia edilmiş ancak israil güçleri hastaneye düzenledikleri baskında kamouoyunu doyucusu hibçir delil sunamamıştı.

Nasır Hastanesi Gazze Şeridi'nin güneyindeki en büyük sağlık merkezi konumunda.

Öte yandan yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilerde İsrail'in hastaneye düzenlediği baskında çok sayıda sağlık çalışanı ve doktoru gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusunun hastane içerisinde buldozerlerle kazı yapmaya başladığı ve çok sayıda hastanın hastane içerisinde mahsur kaldığı aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.