İsrail: Askerlerimizin Gazze'de gerçekleştirdiği ihlalleri 'inceliyoruz'

İsrail: Askerlerimizin Gazze'de gerçekleştirdiği ihlalleri 'inceliyoruz'

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen olası uluslararası hukuk ihlallerini incelediklerini öne sürdü.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırısı sırasında askerlerinin uluslararası hukuku ihlal edip etmediğine ilişkin bir soruşturma başlattı.

Haaretz gazetesinin haberinde İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılar sırasında yaşanan "onlarca olayı soruşturduğu" bildirildi.

İsrail Genelkurmay Başkanlığı, "bireylere ve mallara zarar veren ciddi vakaları incelemek üzere" çok sayıda müfettiş görevlendirdi.

Ordunun soruşturmaları, Uluslararası Adalet Divanı'nın geçen ay Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasında verdiği ve İsrail'in Filistinlilere yönelik ölüm, yıkım ve soykırım eylemlerini önlemek için her türlü adımı atmasını öngören kararın ardından geldi.

Ancak İsrail'in söz konusu soruşturmaları insan hakları grupları tarafından "göz boyama amaçlı düzmece hareketler" olarak gösteriliyor.

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Filistin İnsan Hakları için Avukatlar'dan (LPHR) avukat Tareq Shrourou The New Arab'a yaptığı açıklamada soruşturmanın "İsrail'in Gazze'deki düşmanca davranışlarını yeniden ayarlama konusunda hiçbir etkisi olmayacağını" ifade etti.

Shrourou, "LPHR olarak İsrail'in askeri soruşturma süreçlerini yaklaşık on yıldır yakından izliyoruz. Bu süreçleri, cezasızlığı ve tekrar eden ihlalleri sürdüren bir 'aklama' uygulaması olarak tanımlayan İsrailli ve Filistinli insan hakları örgütleriyle aynı fikirdeyiz." dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.