İsrail Bahreyn'de büyükelçilik açıyor

İsrail Bahreyn'de büyükelçilik açıyor

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Bahreyn'e bulunacağı ziyarette İsrail büyükelçiliğinin açılışını da gerçekleştirecek.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, ilk defa Bahreyn'e resmi bir ziyarete bulunacak. Ziyaret, iki ülke arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması sonrası gerçekleşecek. Lapid'in İsrail'in Bahreyn'deki büyükelçiliğinin açılışını gerçekleştireceği belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Lapid'in Bahreynli mevkidaşı Abdullatif ez-Zeyyani’nin daveti üzerine bugün Manama'ya gideceği belirtildi.

Lapid'in İsrail'in Bahreyn'deki büyükelçiliğinin açılışını gerçekleştireceği ve iki ülke arasında bir dizi yeni anlaşmanın imzalanacağı kaydedildi.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Hartum yönetimi de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarması karşılığında 23 Ekim 2020'de İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.

Sudan'ın ardından Fas da 10 Aralık 2020'de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.