İsrail Batı Şeria'da cami bombaladı

İsrail Batı Şeria'da cami bombaladı

Filistinli grupların 7 Ekim saldırısının ardından İsrail güçleri ve silahlı Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı daha da artırdı.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bir camiye hava saldırısı düzenlerken, Filistinli yetkililer saldırıda en az iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail ordusu Pazar günü erken saatlerde Batı Şeria'daki El Ensar Camii'ne düzenlenen saldırıda, "binayı komuta merkezi olarak kullanan Hamas ve İslami Cihad üyelerinden birkaçının öldürüldüğünü" açıkladı.

İsrailli askeri yetkililer hedef alınan "terör örgütü mensuplarının" " yakında gerçekleşecek" bir saldırı hazırlığında olduklarını ve "son aylardaki birçok saldırının planlayıcısı olduklarını" söyledi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde Cenin mülteci kampında bulunan caminin ağır hasar gördüğü ve sağlık görevlilerinin olay yerine koştuğu görülüyor.

Filistin sağlık bakanlığı saldırıda iki kişinin öldüğünü açıkladı.

Filistin haber ajansı Wafa'nın bildirdiğine göre, Cenin'deki Kızılay'ın müdürü Mahmud El Saadi daha önce yaptığı açıklamada saldırıda bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını söyledi.

Sağlık bakanlığı, Nablus ve Tubas'ta düzenlenen ayrı saldırılarda da iki Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Sara Khairat Saud, Cenin'deki saldırının bölge sakinlerini şaşırttığını çünkü İsrail'in Filistin topraklarında hava saldırıları düzenlemesinin nispeten alışılmadık bir durum olduğunu söyledi.

Ramallah'tan canlı yayın yapan Khairat, "Görgü tanıkları bizimle konuştu ve gökyüzünde bir savaş uçağı gördüklerini, sesini duyduklarını ve ardından İsrail ordusu bunun bir hava saldırısı olduğunu doğruladı" dedi.

Saldırının ardından bazı bölge sakinlerinin telefonlarına Batı Şeria'daki en büyük ve en popüler gruplardan biri olan Cenin Tugayı ile işbirliği yapmamaları konusunda uyarı mesajları geldi. Mesajlarda ayrıca çocukların içeride tutulması da isteniyordu.

Saldırı, askeri yetkililerin Gazze'ye yönelik beklenen kara harekatı öncesinde hava saldırılarını artırma sözü vermesinin ardından İsrail'in gece boyunca Gazze'ye yönelik bombardımanına devam ettiği bir esnada gerçekleşti.

Gazze'deki kaynaklardan yapılan açıklamaya göre gece boyunca bölgeye düzenlenen hava saldırılarında en az 55 Filistinli hayatını kaybetti.

1948'de İsrail'in kuruluşu sırasında toprakları ellerinden alınan Filistinlilerin torunlarının yaşadığı Cenin mülteci kampı, Temmuz ayında en az 14 Filistinlinin ölümüne neden olan büyük bir İsrail askeri saldırısının hedefi olmuştu.

Filistinli yetkililer, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve İsrailli yetkililerin 1.400'den fazla kişinin öldüğünü açıkladığı saldırılardan bu yana en az 90 Filistinlinin İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından işgal altındaki topraklarda öldürüldüğünü söylüyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum