"İsrail Batı Şeria'da hava saldırıları düzenleyebilir"

"İsrail Batı Şeria'da hava saldırıları düzenleyebilir"

Haaretz'e konuşan üst düzey bir askeri kaynak, İsrail Savunma Kuvvetlerinin Batı Şeria'daki 'operasyonlarında' helikopter ve insansız hava aracı kullanmayı düşündüğünü söyledi.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bölge halkına yönelik 'operasyonlarını' hava araçları ile desteklemeyi düşünüyor. İsrail'in bu hareketi, işgal edilmiş bölgelerde strateji değişikliklerine gidileceği şeklinde yorumlanıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından ortaya atılan teklifte, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirilen 'operasyonlar' sırasında İsrail'in kara birliklerinin güvence altına alınmasının amaçlandığı ve hava araçlarının Filistinli gruplara karşı kullanılmasının hedeflendiği bilgileri yer aldı.

Haaretz'e konuşan üst düzey bir askeri kaynak, İsrail ordusunun Batı Şeria'daki 'operasyonlarında' helikopter ve insansız hava aracı kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz hafta İsrail birliklerinin Cenin mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında bir İsrail askerinin ölmesinin ardından bu stratejinin gün yüzüne çıktığı ifade edildi.

İsrail, son zamanlarda Cenin ve Batı Şeria'da baskınlarını artırmış durumda.

İsrail daha önce bazı 'özel operasyonlar' için Batı Şeria'da saldırı helikopteri kullanmıştı.

İsrail ordusunun teklifinin kabul edilmesi durumunda bölgedeki hava araçları kullanımının rutin haline gelebileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.