İsrail Batı Şeria'nın elektriğini kesecek

İsrail Batı Şeria'nın elektriğini kesecek

İsrail yönetimi, biriken borçlardan dolayı Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde elektriklerin günün belli saatlerinde kesileceği uyarısında bulundu.

İsrail yönetimi, Filistin Yönetimi'nin son iki yıl içinde biriken borçlarından dolayı önümüzdeki haftadan itibaren Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde elektriklerin günün belli saatlerinde kesileceği uyarısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin İsrailli KAN TV'den aktardığı habere göre, yarım milyar şekele (157 milyon dolar) ulaştığı iddia edilen borçlardan dolayı önümüzdeki mart ayının ortasına kadar günde dört saat elektrik kesintisi uygulanacak.

Filistin Yönetimi, elektriğin bir kısmını İsrail'in resmi elektrik kurumundan direkt olarak bir kısmını da Filistinlilere ait bir özel elektrik şirketi vasıtasıyla alıyor. Bu özel şirket de elektriği İsrail yönetiminin elektrik kurumundan alıyor ve Ramallah, Beytlahim, Eriha bölgelerine ve Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerine dağıtıyor.

Konuyla ilgili haberde İsrail Elektrik Şirketi'nin iki hafta önce Filistin Yönetimi'ne borçlarının ödenmemesi durumunda, önümüzdeki çarşambadan itibaren elektrik kesintilerinin başlayacağını bildiren ikinci uyarı yazısını gönderdiği ifade edildi.

Habere göre bu uyarı yazısı üzerine Filistin Yönetimi de aralarında resmi kurumların ve hastanelerin bulunduğu, elektrik kesintisine tabi tutulmaması gereken müesseselerin bir listesini gönderdi.

Filistin bölgeleri elektrik ihtiyaçlarının %90'lık kısmını İsrail'in elektrik kurumlarından temin ederken çok az bir kısmını da Mısır'dan alıyor.

İsrailyönetimi Filistinlilerin gümrük vergilerini topluyor ve zaman zaman Filistin Yönetimi'nin, hayatını kaybedenlerin ve esirlerin ailelerine maaş vermesini veya para yardımı yapmasını gerekçe göstererek, söz konusu vergilerden kesinti yapıyor.

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.