İsrail Batı Şeria'yı ilhak mı edecek?

İsrail Batı Şeria'yı ilhak mı edecek?

İsrail askerleri Batı Şeria'da yer alan Sair kasabasında Filistinlilerin evlerini yıkıp tarım arazilerini tahrip etti.

İsrail güçleri Batı Şeria'nın El-Halil şehrinin Sair kasabasında Filistinlilere ait evleri yıktı ve tarım arazilerini tahrip etti.

İsrail askerlerinin korumasında Sair kasabasında buldozerler Filistinlilerin evlerini yıkarken İsrail askerleri Filistinlilere ait tarım arazilerini yaktı ve tahrip etti. Evlerinin yıkımına ve tarım arazilerinin tahrip edilmesine direnen kasaba sakinleriyle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda bazı Filistinliler yaralandı.

"İsrail'in amacı bölgede yeni bir Yahudi yerleşimi inşa etmek"

Sair kasabası Belediye Meclisi Başkanı Fethi Abdulaziz, saldırıyı kınarken İsrail'in amacının Sair'i boşaltıp yerine Yahudi yerleşim birimi kurmak olduğunu belirtti. Fethi Abdulaziz, İsrail'in baskının bölge halkını yıldıramayacağını, Filistinlilerin Sair'i boşaltmayıp yıkılan evlerini yeniden yapacağının altını çizdi.

1967'den bu güne 230 adet yasa dışı Yahudi yerleşimi inşa edildi

İsrail, 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da Filistinlilerin arazilerine el koyarak bugüne kadar 230 adet Yahudi yerleşim birimi inşa etti. Bu yerleşim birimlerinde 300 binin üzerinde Yahudi'nin yaşadığı, silahlı olan bu Yahudilerin sık sık yerleşim birimlerinden çıkarak Filistinlilere saldırdığı biliniyor.

Yeni başbakan Batı Şeria'nın ilhakını savunuyor

İsrail'in yeni Başbakanı Naftali Benett, geçmişte Netanyahu Hükümeti'nde savunma bakanı olduğu dönemlerde Batı Şeria'nın İsrail'e ilhakını hedeflediğini belirtiyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.