İsrail bayramdan sonra Refah'a saldırmaya hazırlanıyor

İsrail bayramdan sonra Refah'a saldırmaya hazırlanıyor

İsrail ordusunun Refah'a yönelik saldırısını bayramdan sonra gerçekleştireceği ifade edildi.

Mısırlı bir kaynağa göre İsrail, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik beklenen kara harekâtını Ramazan Bayramı sonrasına kadar başlatmayacak.

Buna göre İsrail, Mısır yönetimine Refah saldırısına başlama niyetini bildirdi. Kesin bir tarih belirtmeyen İsrail, saldırının Ramazan Bayramı'ndan önce yapılmayacağını ifade etti.

New Arab'a konuşan Mısırlı kaynak, "Mısır ve İsrail tarafları arasındaki güvenlik iletişiminin neredeyse her gün devam ettiğini, ancak İsrail tarafının Refah operasyonuyla ilgili gerçek niyetlerini açıklamaktan kaçındığını" dile getirdi.

Kaynak, "Kahire, Refah'ta bir askeri operasyon düzenlenmesi halinde bunun belirli hedeflere yönelik olacağına dair güvence aldı" diye ekledi.

Mısırlı kaynağa göre İsrail baskılara rağmen Refah'a saldıracak ve kalıcı bir ateşkesi kabul etmeyecek.

Mısırlı kaynak, "Mısır tarafı Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkes olmayacağını biliyor. Çünkü İsrail, Hamas'ın saha koşullarını iyileştirmesine, güçlerini yenilemesine, zaman kazanmasına ve nefes almasına izin vermeyecek." dedi.

İsrail daha önce geçen Ramazan ayının başında Refah'ı işgal etme planlarını açıklamış olsa da, ABD ve diğer İsrail müttefiklerinin planlanan saldırıya karşı uyarıları nedeniyle saldırı gerçekleşmemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.