İsrail Beyrut'a hava saldırısı düzenledi
İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı.
Bölge kaynakları, Beyrut'un güney bölgesinde bir noktanın İsrail tarafından hedef alındığını bildirdi.
Lübnan medyasına göre saldırı, Hizbullah'ın kalesi olan Beyrut'un güney banliyösünde gerçekleşti ve bir apartman dairesini vurdu. Yerel kaynaklar, saldırıda Hizbullah'ın üst düzey bir askeri isminin hedef alındığını kaydetti.
Saldırının hedefinin Hizbullah'ın askeri lideri ve Genel Sekreter Naim Kasım'dan sonra iki numarası olarak anılan Heysem Ali Tebatebayi olduğu belirtiliyor.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "kısa bir süre önce Beyrut'ta önemli bir Hizbullah mensubuna hava saldırısı düzenlediğini" açıkladı. İsrail medyası, saldırının ABD ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Bu saldırıyla birlikte İsrail, geçtiğimiz yılın Kasım ayındaki ateşkesten bu yana Beyrut'u ilk kez önceden uyarıda bulunmadan hedef almış oldu.
İsrail Beyrut yakınlarında hava saldırısı düzenledi
İsrail, Hizbullah ile varılan ateşkese rağmen Lübnan'da saldırıları sürdürüyor.
İsrail'in bu kapsamda askerlerini ülkeden tamamen çekmesi gerekiyordu.
Ancak İsrail, askerlerini Lübnan'ın güneyindeki beş noktada tutmaya devam ediyor.
Kaynak: Mepa News
