İsrail biri milletvekili 11 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail biri milletvekili 11 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail yönetimi, bir milletvekili dahil olmak üzere Batı Şeria’da 11 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail, Filistin Yasama Konseyi’nden bir milletvekili de dahil olmak üzere Batı Şeria’da 11 Filistinliyi gözaltına aldı. Batı Şeria’da yer alan Nablus’ta ise şiddetli çatışmalar patlak verdi. Aynı şekilde Kudüs’teki Şufat mülteci kampında bir konut yerle bir edildi.

Filistinli Nadi el-Esir, İsrail güçlerinin el-Halil şehrindeki İzna beldesinde Yasama Konseyi milletvekili olan Muhammed Ebu Cihişe’yi, aynı zamanda Ramallah, Kalkaliyye, Tulkarim, Cenin ve Nablus’ta 10 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Gözaltına alınanlar arasında özgürlüklerine kavuşan eski esirlerin de bulunduğu ifade edildi. Nablus yakınlarındaki Barkan adlı sanayi bölgesinde 7 Ekim’de ateş açtığı suçlamasıyla geçtiğimiz ay İsrail tarafından aranan Eşref Naaluh’un babası da gözaltına alındı. Ateş açma eyleminde biri kadın 2 İsrailli ölmüştü.

Naaluh, geçtiğimiz ay bir şirkette ofise baskın düzenleyerek, biri kadın 2 İsrailliyi öldürmüş daha sonra da mekandan kaçmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.