İsrail: BM'nin Filistin Özel Raportörü'nü ülkeye almayacağız

İsrail: BM'nin Filistin Özel Raportörü'nü ülkeye almayacağız

İsrail yönetimi, Birleşmiş Milletler'in Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'i ülkeye almayacaklarını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'in İsrail'e girişinin yasaklanacağını söyledi.

Yasak kararı Albanese'in 11 Şubat günü sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından geldi.

Albanese, sosyal medyada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıt olarak bir paylaşım yapmıştı. Albanese, Macron'un 7 Ekim saldırısını "yüzyılımızın en büyük antisemitik katliamı" olarak nitelemesi üzerinde şunları söylemişti:

"'Yüzyılımızın en büyük antisemitist katliamı' mı? Hayır, Bay Macron. 7 Ekim'in kurbanları Yahudilikleri nedeniyle değil, İsrail'in zulmüne tepki olarak öldürülmüşlerdir. Fransa ve uluslararası toplum ise bunları önlemek için hiçbir şey yapmamıştır. Kurbanlara saygılarımı sunuyorum."

Albenese, bu paylaşıma gelen tepkiler sonrasında ikinci bir açıklama yaparak şunları ifade etmişti:

"Bazı kişilerin tweetimi, çeşitli vesilelerle şiddetle kınadığım 7 Ekim Hamas suçlarını 'meşrulaştırmak' olarak okuması beni hayal kırıklığına uğrattı. Küresel bir tehdit olan antisemitizm de dahil olmak üzere ırkçılığın tümünü reddediyorum. Ancak bu suçları antisemitizm olarak açıklamak gerçek nedenleri gizlemektedir."

İsrail, açıklamaların ardından BM'ye Albenese'in görevden alınması çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.