İsrail cezaevlerinde 370 Filistinli çocuk tutsak bulunuyor
İsrail'in cezaevlerinde 370 Filistinli çocuğu tuttuğu bildirildi.
Filistinli Esirleri Savunma Merkezi'nin raporuna göre, yaklaşık 370 Filistinli çocuk halen İsrail hapishanelerinde tutuluyor.
Bu çocukların çoğu Megiddo ve Ofer hapishanelerinde bulunuyor.
Hak örgütüne göre çocuklar, ağustos ayı başı itibarıyla İsrail tarafından tutulan 9 bin 400'den fazla Filistinli tutsak arasında yer alıyor.
Rapora göre İsrail güçleri 2026'nın ilk altı ayında 276 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.
Örgüt, İsrail'in Filistinli çocukları gözaltına almasının münferit vakalarla sınırlı kalmadığını, işgal altındaki Batı Şeria ve işgal altındaki Doğu Kudüs genelindeki gözaltı operasyonlarının tekrarlanan bir unsuru haline geldiğini belirtti.
Raporda ayrıca İsrail'in idari gözaltı uygulamasını sürdürdüğüne dikkat çekildi.
Bu uygulama, Filistinlilerin açıklanmayan delillere dayanılarak yenilenebilir sürelerle suçlama yöneltilmeden veya yargılanmadan tutulmasına imkan tanıyor.
Filistinli ve uluslararası insan hakları örgütleri, İsrail makamlarını çocuklar dahil tutukluları ağır koşullara maruz bırakmak ve yeterli gıda ile tıbbi bakımdan mahrum etmekle suçluyor.
Kaynak: Mepa News
