İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'dan önce Atina'yı ziyaret etti

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'dan önce Atina'yı ziyaret etti

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi bir ziyaret kapsamında Yunanistan'a gitti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi bir ziyaret kapsamında Yunanistan'a gitti.

Uzmanlar, Herzog'un Ankara öncesi Atina ziyaretini, Türkiye-İsrail yakınlaşmasının Yunanistan için tehlike oluşturmayacağı yönünde güvence vermek için bir adım olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı her ne kadar geniş yetkilere sahip olmasa da, geçen yıl göreve başlayan İsrail hükümeti ile eşgüdüm içerisinde çalışan Herzog, ülkesinin dış politika konularında aktif bir diplomatik rol üstleniyor.

Herzog, gelecek ay diplomatik ilişkilerin uzun yıllardır sorunlu olduğu Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek.

Ancak uzmanlar, İsrail - Türkiye yakınlaşmasının İsrail'in, yine Türkiye ile sorun yaşayan Yunanistan ve Kıbrıs ile ilişkilerini "baltalayamayacağı" yorumunda bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı bir günlük gezisi kapsamında Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Başbakan Kiryakos Miçotakis ve eski Başbakan Aleksis Çipras ile görüşecek.

Bu arada Herzog'un gelecek hafta da Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği kaydedildi.

Ankara Tel Aviv ilişkilerinin, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısı sonrası kötüleşmesiyle İsrail Yunanistan ilişkileri ivme kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Herzog'un Türkiye ziyareti ile İsrail Türkiye arasında yeni bir dönemin başlayacağını söylemişti.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.