İsrail 'Davut Sapanı'nı tanıttı: Ölüme hazır olun

İsrail 'Davut Sapanı'nı tanıttı: Ölüme hazır olun

Yeni füze savunma sistemini tanıtan Başbakan Netanyahu, 'Bizim varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır' tehdidiyle tanıttı.

İsrail’in ABD’yle birlikte geliştirdiği yeni orta menzilli füze savunma sistemi “Davut Sapanı”nı tanıtan Başbakan Netanyahu, “Bizim varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır” diyerek tehdit etti. Savunma sistemi, Lübnan ve Suriye sınırına konuşlandırıldı.

Evrensel'in haberine göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun konuştuğu Hatzor Hava Üssündeki törene ABD Hava Kuvvetlerinden yetkililer de katıldı. Netanyahu, konuşmasının bir bölümünde ABD Savunma Bakanlığına bağlı Füze Savunma Ajansı Başkan Yardımcısı James Syring’e hitaben “Birlikte zorluklara göğüs gerebilir, tek başına yapabileceğimizden daha iyisini yapabiliriz. Bu durumda mavi ve beyaz, kırmızı, mavi ve beyazla birlikte çok daha iyi” dedi.

İsrail Balistik Füze Savunma Örgütü ve ABD Füze Savunma Ajansı’nın ortak projesi olan Davut Sapanı, İsrailli Rafael firmasıyla ABD’li savunma devi Raytheon tarafından geliştirildi. 

İran’a karşı geliştirilen uzun menzilli Arrow füzeleri ve Gazze’den atılacak kısa menzilli roketlere karşı geliştirilen Demir Kubbe ile birlikte İsrail’in “çok katmanlı savunma sisteminin son ayağı” olan Davut Sapanı, pazar günü İsrail’in Suriye ve Lübnan’la komşu olduğu kuzey sınırında kullanılmaya başlandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.