İsrail Dışişleri Bakanı: İngiltere seçimlerinde Corbyn'in kaybetmesini umuyorum

İsrail Dışişleri Bakanı: İngiltere seçimlerinde Corbyn'in kaybetmesini umuyorum

srail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki İngiltere seçimlerinde Jeremy Corbyn’in kaybetmesini umduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki İngiltere seçimlerinde Jeremy Corbyn’in kaybetmesini umduğunu söyleyerek, ana muhalefetteki İşçi Partisi liderini çevreleyen anti-semitizm iddialarına dikkati çekti.

Katz, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Ulusal seçimlere müdahale etmiyorum, ancak şahsen bu anti-semitizm dalgasının seçilmeyeceğini umuyorum. Umarım diğer taraf kazanır” dedi.

İngiliz İşçi Parti sözcüsü ise İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın bu açıklamalarına cevap vermedi.

Daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn arasında, “Filistin ve İsraillilerin kanının dökülmesi” konusuna ilişkin Twitter üzerinden tartışma yaşanmıştı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Netanyahu, 2014 yılında Tunus’u ziyaret eden Corbyn’in, 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli sporcuların kaçırılması ve öldürülmesi eylemine katılan Filistinlilerin mezarına çelenk bıraktığını belirtmişti.

Mezarlıkta, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisine İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden onlarca Filistinlinin yanı sıra, Münih saldırısını gerçekleştiren Kara Eylül örgütüne üye Filistinlilerin bulunduğu aktarıldı.

Netanyahu konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Corbyn’in Münih katliamını gerçekleştiren teröristin mezarına çelenk bıraktığını” ifade ederek, İsrail’i Nazilere benzettiğini ve bunu herkesin kınaması gerektiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı’nın açıklamalarına cevap veren Corbyn ise, “İsrail Başbakanı’nın benim eylemlerim ve sözlerimle ilgili iddiaları yanlış. Herkes tarafından kınanmayı hak eden, Mart ayından bu yana aralarında onlarca çocuğun da olduğu 160 Filistinlinin Gazze’de İsrail güçleri tarafından öldürülmesidir” dedi.

İngiltere İşçi Partisi, çeşitli siyasi çevreler tarafından aylardır anti-semitik olmakla suçlanıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.