İsrail El Cezire'nin Gazze büro şefinin oğlunu öldürdü

İsrail El Cezire'nin Gazze büro şefinin oğlunu öldürdü

İsrail'in düzenlediği hava saldırısında El Cezire Gazze büro şefi Vail Dehduh'un kendisi gibi gazeteci olan oğlunu katletti.

El Cezire'nin Gazze büro şefi Vail Dehduh'un oğlu gazeteci Hamza Dehduh, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında gazetecileri hedef alan bir İsrail bombardımanında hayatını kaybetti.

27 yaşındaki Hamza Dehduh, İsrail'in güvenli bölge ilan ettiği Mevasi yakınlarında, yerinden edilen Filistinlilerin durumunu haberleştirirken İsrail saldırısına hedef oldu.

Saldırıda Hamza Dehduh'un yanı sıra gazeteci Mustafa Suraya da yaşamını yitirdi.

El Cezire'nin Gazze büro şefi Vail Dehduh, İsrail'in Gazze'ye yönelik önceki saldırılarında eşini, oğlunu, kızını ve torununu kaybetmişti.

Bu saldırıdan haftalar sonra Dehduh'un kendisi ve bir gazeteci arkadaşı da doğrudan İsrail saldırısına hedef olmuştu. Saldırıda Dehduh yaralanırken gazeteci arkadaşı Samir Ebu Dakka yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.