İsrail El Cezire'yi yasaklıyor

İsrail El Cezire'yi yasaklıyor

İsrail yönetimi, yayınlarını defalarca eleştirdiği Katarlı yayın kuruluşu El Cezire'nin İsrail'deki faaliyetlerini durdurmaya hazırlanıyor.

İsrail, başsavcının onayının ardından El Cezire'nin İsrail'de haber yapmasını yasaklamaya hazırlanıyor.

İsrail medyasına göre, Başsavcı Gali Baharav-Miara ve İletişim Bakanı Shlomo Karhi Salı günü Katarlı yayın kuruluşunun faaliyetlerini durdurmak için acil durum yönetmeliklerinin yazılması konusunda anlaşmaya vardı.

İsrail hükümeti El Cezire'nin Gazze Şeridi'nde devam eden savaşla ilgili yayınlarını defalarca eleştirmişti. El Cezire, Gazze ve İsrail'de faaliyet gösteren az sayıdaki küresel medya kanalından biri.

İsrail, su, elektrik ve gıdayı keserek tam bir kuşatma altına aldığı Gazze'ye giriş ve çıkışları yasakladı.

Bu nedenle İsrail bombardımanının kamuoyunda yayınlanması, El Cezire gibi halihazırda sahada bulunan medya kuruluşlarına düşüyor.

Katarlı televizyon kanalı İsrail'le son olarak 2022 Mayıs'ında kıdemli El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akle'nin İsrail askerlerince öldürülmesi nedeniyle zorlu bir süreç yaşamıştı.

İsrail, askerlerinin muhabiri vurduğunu defalarca reddetti ancak çeşitli soruşturma ve araştırmalar Şirin Ebu Akle'nin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.