İsrail: Erdoğan görevde olduğu sürece büyükelçimiz Türkiye’ye dönmeyecek

İsrail: Erdoğan görevde olduğu sürece büyükelçimiz Türkiye’ye dönmeyecek

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Erdoğan cumhurbaşkanı olduğu sürece İsrail Büyükelçisinin Türkiye'ye dönmeyeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevinde olduğu sürece Tel Aviv'in Türkiye'ye Büyükelçisi'ni Ankara’ya göndermeyeceğini söyledi.

Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Hitler benzetmesi” yapması ve ardından Netanyahu'nun dünkü sert açıklamaların ardından Ankara'ya yönelik yeni bir tepki de İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’den geldi.

İsrail kamu radyosu Reshet Bet'e konuşan Cohen, "Erdoğan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı sürece İsrail Büyükelçisi geri dönmeyecek." dedi.

Erdoğan'a "nankör" diyen Cohen, "Şubat ayında Türkiye'ye yardım sağladık. Oraya sahra hastanesi bile açtık" ifadelerini kullandı.

Cohen, "Erdoğan'ın sorumsuz davranışlarını görüyoruz. Kendini Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un 'Yeni Naziler' olarak nitelediği Hamas'ın yanında konumlandırıyor. Türkiye'deki İsrail Büyükelçisi'ni çağırma kararımın doğru olduğu görüldü" diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı, Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik saldırıları sert sözlerle eleştirmesi sonrası 28 Ekim’de Türkiye'deki diplomatlarını geri çağırmıştı.

Bakan Cohen, "iki ülke ilişkilerini yeniden değerlendirmek" amacıyla Türkiye'deki diplomatlarını geri çağırdığını duyurmuştu.

Kaynak: Euronews

uyg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum