İsrail Filistin bayrağını yasaklamaya hazırlanıyor

İsrail Filistin bayrağını yasaklamaya hazırlanıyor

Knesset, devlet üniversiteleri kampüslerinde Filistin bayrağının açılmasını yasaklamayı ön gören yasa tasarısını kabul etti.

İsrail meclisi (Knesset), devlet üniversiteleri kampüslerinde Filistin bayrağının açılmasını yasaklamayı ön gören yasa tasarısını büyük çoğunlukla kabul etti.

Devlet destekli üniversitelerde Filistin bayrağı dalgalandırmasının yasaklanması amacıyla Knesset'te yapılan ön oylamada 63 lehte ve 16 aleyhte oy kullanıldı.

Filistin bayrağının engellenmesinin yanı sıra tasarı ile "düşman devlet" bayraklarının da kamu kurumlarına asılmasının önlenmesi planlanıyor.

Başbakan Naftali Bennett'in de lehte oy verdiği yasa tasarısının tam kabulü için Knesset'te üç oylamanın yapılması ve büyük çoğunluğun tasarıya lehte oy vermesi gerekiyor. Fakat koalisyondaki solcu partilerin söz konusu tasarıya karşı çıkması sebebiyle oylamaların ilerleyen süreçlere sarkacağı belirtiliyor.

Ayrıca, koalisyon içerisindeki Arap milletvekillerinin de bu yasa tasarısını reddetmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde yüzlerce Filistinli öğrenci Nekbe gününü anma dolayısıyla Ben-Gurion Üniversitesi'nde Filistin bayrakları açmıştı. Bunun üzerine koalisyondaki sağcı milletvekilleri üniversite kampüslerinde Filistin bayrağı açılmasını yasaklamak için yasa tasarısı hazırlamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.