İsrail: Filistinli mülteciler konusunda Mısır ile koordinasyon halindeyiz

İsrail: Filistinli mülteciler konusunda Mısır ile koordinasyon halindeyiz

İsrail ile Mısır'ın 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının başladığı dönemden bu yana koordinasyon içerisinde olduğu biliniyor.

Fotoğraf: Khaled Tuaima

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinli mülteciler konusunda Mısır ile koordinasyon içinde olacağını ve Mısır'ın çıkarlarına zarar vermeyecek bir yol bulacaklarını söyledi.

Katz Münih Güvenlik Konferansı sırasında yaptığı açıklamada "İsrail devleti Refah'la ilgilenmek zorunda çünkü Hamas'ı orada öylece bırakamayız" dedi.

Refah'taki mültecilerin nereye gideceği sorulduğunda Gazze'nin ikinci şehri Han Yunus'u öneren Katz, Kahire'nin çıkarlarının zarar görmemesi için İsrail'in Mısır'la koordinasyon içinde olacağını söyledi.

Katz, "Mısır ile koordinasyon içinde olacağız" dedi.

Ayrıca Katz, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri sınır dışı etme gibi bir planı olmadığını ifade etti.

"Hiçbir Filistinliyi Gazze Şeridi'nden sınır dışı etmek gibi bir niyetimiz yok" diyen Katz, İsrail'in bölgeyi yöneten Filistinli grup Hamas'a karşı yürüttüğü savaşı sona erdirdikten sonra Gazze'yi yönetmek istemediğini de sözlerine ekledi.

Sina Yarımadası'nda inşasına başlanan bölge

Ancak Mısır'ın Sina Yarımadası'nda inşasına başlanan bölge için birçok soru işareti mevcut.

Yerel kaynaklar ilerleyen süreçte Gazze'den tehcir edilmesi planlanan Filistinlilerin Sina Yardımadası'nda kurulan kampa nakledileceğini ifade ediyor.

12.jpg
Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde inşasına başlanan bölgenin uydu görüntüleri

Mısırlı makamlar inşası uydu görüntüleriyle de ispatlanan bölge için şu ana dek herhangi bir açıklamada bulunmuş değil.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana bölgedeki Filistinlilerin Mısır'a sürülmesi planı gündemde.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.