İsrail Gazze halkını Afrika ülkelerine sürmeyi planlıyor

İsrail Gazze halkını Afrika ülkelerine sürmeyi planlıyor

İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri Afrika'ya sürmek için görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrailli yetkililerin Afrika ülkesi Kongo ve diğer bazı ülkelerle Gazze'den sürülecek sivilleri kabul etmeleri için gizli görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

İsrail merkezli Zman Yisrael'den Shalom Yerushalmi'ye konuşan güvenlik kabinesinden üst düzey bir kaynak "Kongo göçmenleri kabul etmeye istekli olacak ve diğerleriyle de görüşüyoruz." şeklinde konuştu.

Yerushalmi, İstihbarat Bakanı Gila Gamliel'in dün Knesset'te söylediklerini de şöyle aktardı:

"Savaşın sonunda Hamas yönetimi çökecek, belediye yetkilileri olmayacak, sivil halk tamamen insani yardıma bağımlı hale gelecek. İş olmayacak ve Gazze'nin tarım arazilerinin yüzde 60'ı güvenlik tampon bölgeleri haline gelecek. Gazze sorunu sadece bizim sorunumuz değil. Dünya insani göçü desteklemeli, zira benim bildiğim tek çözüm bu."

ABD ve Arap ülkeleri İsrail'in Gazze halkını tehcir etmeye planlarına karşı çıksa da İsrail bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze'den tehcir edilerek halkın Sina Yarımadası'na, Arap ülkelerine veya Afrika'daki belirli ülkelere yerleştirilmesi gündemde.

Söz konusu planın nasıl icra edileceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.