İsrail, Gazze Şeridi'ni çevrelediği duvarı tamamladı

İsrail, Gazze Şeridi'ni çevrelediği duvarı tamamladı

İsrail abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ni saran 65 kilometrelik duvar inşaatını tamamladığını duyurdu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni tamamen kuşatma altına aldığı duvarının tamamlandığı duyuruldu.

Gazze Şeridi'nin İsrail kontrolündeki bölgelere sınırı olan tüm kısmını saran duvarın 65 kilometre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde olduğu belirtiliyor.

Gazze Şeridi'nin böylece duvarsız sadece sahil bölgesi ve 12 kilometre uzunluğundaki Mısır sınırı kalmış oldu.

Duvar büyük tepki çekiyor

İsrail ise bu duvarı inşasının kendini koruma hakkı ile ilgili olduğunu öne sürüyor. İsrail Savunma Bakanlığı duvarın sadece bir 'duvardan' ibaret olmadığını, 65 kilometre boyunca radar, kamera, komuta ve kontrol odaları ile donatılmış olduğunu belirtiyor.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, bariyerin Hamas'ın İsrail'e saldırı kapasitesine ağır bir darbe vurduğunu iddia etti.

363 kilometrekare büyüklüğündeki Gazze Şeridi Mısır'ın denetiminde bir Filistin toprağıyken 1967'de İsrail tarafından işgal edildi.

İsrail, kendisine yönelik direniş faaliyetleri karşısında Gazze Şeridi'ni kontrol edemeyeceğini düşünerek 2006'da bölgeyi tamamen boşaltarak abluka altına aldı.

İsrail daha önce Batı Şeria'yı da kendi içinde bölen bir duvar inşa etmiş, bu duvar insan hakları gruplarınca "Utanç Duvarı" olarak isimlendirilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.