İsrail Gazze'de 5 bin kişiyi alıkoydu

İsrail Gazze'de 5 bin kişiyi alıkoydu

İsrail'in Gazze'de bugüne kadar 5 bin kişiyi alıkoyarak bölgeden götürdüğü bildirildi.

İsrail işgali altındaki Gazze'de sivil halka yönelik ihlaller devam ediyor.

7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarında bugüne kadar toplam 5 bin kişinin İsrail tarafından alıkonulduğu belirtildi.

Gazze Hükümet Medya Ofisi'nden "17 Nisan Filistinli Esirler Günü" dolayısıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl Filistin Esirler Günü'nü, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı yürüttüğü soykırım savaşının yedinci ayında da devam etmesi ve Filistinli mahkûmların en temel haklarından mahrum bırakılmalarını amaçlayan en kötü misilleme tedbirlerine maruz kalmaya devam etmeleri ışığında anıyoruz. İsrail, işgal sırasında sadece Gazze Şeridi'nden 5 binden fazla kişiyi tutukladı ve işgal hapishanelerindeki mahkum sayısı 10 bine yaklaştı."

İsrail tarafından alıkonularak Gazze'den götürülen sivillerin ağır şartlar altında tutulduğu ve kötü muameleye maruz bırakıldığı biliniyor.

Şimdiye dek birçok mahkum İsrail cezaevlerinde can verirken, bazı mahkumların kol ve bacaklarının kesildiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.