İsrail Gazze'de 6 yaşındaki kız çocuğunu ve onu kurtarmaya gidenleri katletti

İsrail Gazze'de 6 yaşındaki kız çocuğunu ve onu kurtarmaya gidenleri katletti

İsrail güçlerinin saldırıları sebebiyle uzun süredir ulaşılamayan Filistinli küçük kızın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ocak ayı sonunda Gazze'de kaybolan altı yaşındaki bir kız çocuğu, birkaç akrabası ve onu kurtarmaya çalışan iki sağlık görevlisiyle birlikte ölü bulundu.

Hind Receb teyzesi, amcası ve üç kuzeniyle birlikte şehirden kaçarken içinde bulundukları aracın İsrail tanklarıyla karşı karşıya gelmiş ve ateş altına alınmıştı.

Hind'in 15 yaşındaki kuzeni Layan Hamade ile acil çağrı operatörleri arasındaki görüşmelerin ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Küçük kız yanında bulduğu telefonla acil servisi aramış, birilerinin onu kurtarması için yalvarmış, ardından gelen silah sesleriyle konuşma kesilmişti.

Filistin Kızılayı görevlileri bugün bölgeye ulaşmayı başardı.

Hind ve ailesinin saldırılar sebebiyle paramparça olmuş aracı bölgede bulundu. Bir sağlık görevlisi gazetecilere Hind'in arabanın içinde bulunan altı ceset arasında bulunduğunu, cesetlerin hepsinde de ateş ve bombardıman izleri olduğunu söyledi.

Bu aracın birkaç metre ötede tamamen yanmış ve motoru yere dökülmüş başka bir aracın kalıntıları vardı. Söz konusu aracın da Hind'i aramak için gönderilen ambulans olduğu belirtildi.

Filistin Kızılayı, ambulansın İsrail güçleri tarafından bombalanması sonucu görevlilerden Yusuf ez Zeyno ve Ahmed el Medhun'un hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum