İsrail Gazze'de alıkoyduğu Filistinlilere işkence ediyor

İsrail Gazze'de alıkoyduğu Filistinlilere işkence ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sırasında alıkoyduğu Filistinlilere yönelik işkenceleri ortaya çıkarıldı.

İsrail'in geçtiğimiz gün serbest bıraktığı Gazzeliler yaşadıkları işkenceleri anlattı.

Perşembe günü serbest bırakılanlar arasında bulunan Halid en-Nabrise de vardı.

Boyunluk takan Nabrise, AFP'ye yaptığı açıklamada Filistinlilere "acımasızca işkence yapıldığını" belirtti:

"İlk 72 saat boyunca bir şey içmek, yemek ya da tuvalete gitmek yasaktı. Gözaltında kaldığımız yedi gün boyunca kelepçeliydik ve gözlerimiz bağlıydı. Durum gerçekten çok zordu ve daha önce hiç görmediğimiz işkencelere maruz kaldık. Köpekler bizi tehdit etmek için kullanıldı."

İsrail'in serbest bıraktıkları arasında Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesinin cerrahi bölüm başkanı Muhammed er-Ran da bulunuyordu.

Ran iki ay önce hastaneye baskın düzenleyen askerler tarafından kaçırılmıştı.

Serbest bırakılanlar arasında bulunanlardan bir başkası olan Ebu Hamis isimli bir Gazzeli, AFP'ye gözaltındayken "işkence, dayak ve hakarete uğradığını" belirtti. 50 yaşındaki adam hapishanedeki muamele sebebiyle yaralandığını dile getirdi.

İsrail'in Gazze'den alıkoyduğu binlerce Filistinlinin halen cezaevlerinde tutulduğu belirtiliyor.

İsrail cezaevlerinde işkence, kötü muamele ve ağır koşullar sebebiyle Filistinlilerin çeşitli zorluklar yaşadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.