İsrail Gazze'de BM'ye ait yardım deposunu vurdu

İsrail Gazze'de BM'ye ait yardım deposunu vurdu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 4 Mart itibarıyla en az 162 UNRWA çalışanı hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, İsrail’in yerle bir ettiği Gazze Şeridi'ndeki yardım depolarından birinin Çarşamba günü vurulduğunu ve çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Ajans sözcüsü Juliette Touma AFP'ye yaptığı açıklamada, "Refah'taki (güney Gazze) bir UNRWA deposunun/dağıtım merkezinin vurulduğunu teyit ediyoruz" dedi ve "çok sayıda yaralı" olduğunu sözlerine ekledi.

Touma, "Tam olarak ne olduğu ya da etkilenen UNRWA personelinin sayısı hakkında henüz daha fazla bilgiye sahip değiliz" dedi.

"UNRWA bu tesisi Gazze'nin güneyinde yerinden edilmiş insanlara çok ihtiyaç duyulan gıda ve diğer hayat kurtarıcı maddeleri dağıtmak için kullanıyor."

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı deponun İsrail tarafından bombalanması sonucunda dört kişinin öldüğünü açıkladı.

Bir AFP foto muhabiri olayın kurbanlarını Refah'taki El Neccar hastanesine gelirken gördü; bu kişilerden en az biri hastanedeki diğer kişiler tarafından BM çalışanı olarak teşhis edildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 31.272 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 4 Mart itibarıyla en az 162 UNRWA çalışanı hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, beş aydan fazla süren savaşın ardından Gazze'de yaşanan gıda sıkıntısının yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle çoğu çocuk 27 kişinin ölümüne yol açtığını belirtiyor.

Yardım görevlileri, İsrail'in bölgeye giren tüm insani yardımlar üzerinde uyguladığı keyfi ve hantal güvenlik kontrollerinin yardımların ulaştırılmasını yavaşlattığını ve bazı kamyonların yasaklı maddeler içerdiği tespit edildiğinde geri gönderildiğini söylüyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum