İsrail Gazze'de gazetecilere karşı 130 ihlalde bulundu

İsrail Gazze'de gazetecilere karşı 130 ihlalde bulundu

El Mizan İnsan Hakları Merkezi'nin raporuna göre, İsrail Gazze sınırında yapılan eylemler sırasında Filistinli gazetecilere karşı 130 kez ihlal gerçekleştirdi.

Filistin'deki El Mizan İnsan Hakları Merkezi tarafından yayınlanan raporda, İsrail, Gazze sınırında yapılan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında Filistinli gazetecilere yönelik 130 ihlal gerçekleştirdi. Mart ayından bu yana devam eden gösterilerde, İsrail'in müdahaleleri nedeniyle 2 gazetecinin hayatını kaybettiği, 5'i kadın 112'sinin yaralandığı belirtildi.

Bu gazetecilerden 18'sinin bir defadan fazla yaralandığı aktarılan raporda, İsrail'in ihlallerinin bitmesi için 4. Cenevre Sözleşmesi'ni imzalayan tarafların toplantı düzenlemesi çağrısında bulunuldu.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.