İsrail Gazze'de Hamas'sız bir yönetim kurma arayışında

İsrail Gazze'de Hamas'sız bir yönetim kurma arayışında

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas'ın içerisinde yer almadığı bir yönetim kurmak için girişimlerinin sürdüğü bildirildi.

İsrail'in Gazze'de Hamas olmadan yeni bir yönetim kurmaya yönelik girişimleri sürüyor.

Bu kapsamda İsrail, Hamas'la bağlantısı olmayan Filistinli lider ve iş adamlarının Gazze'ye yardım dağıtımında rol üstlenmesini istiyor. Bunun ardından oluşacak sistemin bölgede yeni bir yönetime dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine göre, üst düzey bir İsrail askeri yetkilisi, plana bölgesel destek sağlamak amacıyla konuyu Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün ile görüştüğü.

Söz konusu plana göre yardımlar İsrail'in belirleyeceği kişiler üzerinden kara ve deniz yoluyla Gazze'ye girecek. Ancak bu yardımlar önce İsrail tarafından denetlenecek ve Gazze'nin merkezindeki büyük depolara taşınacak.

Yardımların depolardan dağıtılmasından sorumlu olan kişiler, Arap devletleri tarafından finanse edilen güvenlik güçleri tarafından desteklenecek ve Gazze'deki hükümet otoritesi rolünü üstlenecek.

İsrail Başbakanlık Ofisinden üst düzey bir yetkili konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Gazze İsraillileri öldürmek istemeyenler tarafından yönetilecek" ifadelerini kullandı.

Ancak bölge kaynakları Gazze'de halkın Hamas'a desteğinin halen oldukça güçlü olduğunu ve İsrail'in planının Hamas'ın muhalefeti nedeniyle hayata geçmeyebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum