İsrail Gazze'de katliama 6 aydır devam ediyor

İsrail Gazze'de katliama 6 aydır devam ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni havadan, karadan ve denizden bombalıyor.

6'ncı ayını geride bırakan saldırılar Gazze'yi ölüm ve yıkımın kol gezdiği bir bölge haline dönüştürmüş durumda.

Uzun yıllardır abluka altına olan bölgeye elektrik, su, gıda, ilaç ve diğer temel insani malzemelerin girişi 7 Ekim'den bu yana kısıtlanıyor. Bölgeye girebilen kısıtlı miktardaki insani yardım da ihtiyaçları karşılamaktan oldukça uzak. Gazze'de açlık ve hastalık sebebiyle ölümler yaşanıyor.

6 aydır devam eden abluka ve saldırılar sebebiyle Gazze'de sağlık sistemi, altyapı ve sivil hizmetler tamamen çökmüş durumda. Bölgede yaşayan yaklaşık 2.3 milyon insan yiyecek ekmeğe ve içecek suya erişemiyor.

Kanser hastaları gibi ağır hastalar ve İsrail saldırılarında yaralanan kişiler, hastanelerin devre dışı kalması ve tıbbi imkanların tükenmesi sebebiyle tedavi edilemiyor.

İsrail saldırılarında şimdiye dek 33 binden fazla sivil hayatını kaybetmiş durumda. 8 binden fazla insanın enkaz altında veya kayıp olduğu değerlendiriliyor.

Çatışmaların yakın zamanda sona ereceğine dair herhangi bir işaret ise bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.