'İsrail Gazze'de kütüphaneleri kasten hedef alıyor'

'İsrail Gazze'de kütüphaneleri kasten hedef alıyor'

Gazze'ye yönelik bombardımanlarda şehrin en büyük kütüphanesinin İsrail uçaklarınca kasten bombalanması, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı "kültürel soykırım"a dikkatleri çekti.

İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik son hava saldırılarında özellikle hedef seçilip yerle bir edilen yerler arasında Filistinli Samir Mansur'un 20 yıldan fazla süredir emek verip kurduğu ve 100 bin kitap ihtiva eden kütüphanesi dikkat çekiyor.

20 yıldan uzun bir süredir emek harcadığı ve Gazze halkının kullanımına sunduğu kütüphanesinin İsrail uçaklarınca bombalanıp yerle bir edilmesiyle ilgili Samir Mansur "Çok üzgünüm. Bu kütüphane benim tüm hayatımdı. İnsanların bu kütüphaneden faydalanması beni çok mutlu ediyordu." dedi.

Gazze'deki Aksa Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Meryem Riyad ise, "Çok üzücü. üniversitemde bu kütüphanede bulunmayan, buradan faydalanmayan öğrenci yoktu. Buraya dair çok güzel hatıralarımız vardı." dedi.

Mısır'daki El Ezher Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencisi Halid Ömer de "Bu güzel kütüphaneden roman ve şiir serileri ödünç alır ve çok istifade ederdim. Binlerce kitabın yandığını ve yerlere saçıldığınıı görünce kalbimin de yandığını hissettim. Siyonistler kitapları ve kültürü kasten hedef alıyor" dedi.

Samir Mansur kütüphanedeki sırf kitap kaybının maddi karşılığının milyon doların üzerinde olduğunu hesapladığını söyledi.

'Kütüphaneler kasten hedef alınıyor'

Son saldırılarda İsrail Samir Mansur'un kütüphanesi de dahil aralarında stüdyoların da bulunduğu 44 kültürel mekan hedef aldı.

İsrail güçlerinin bu yolla Filistinlileri eğitimsiz, kitapsız bırakıp morallerini bozma politikası güttüğü belirtiliyor.

Geçmiş yıllardaki saldırılarda da okul, kütüphane gibi kültürel mekanlar ve kurumlar İsrail uçaklarınca kasten bombalanmıştı.

k2-004.jpg

Yıkılan kütüphanesinin önünde Gazzeli Samir Mansur

k1-006.jpg

8-007.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.