İsrail Gazze'deki Hamas liderlerine suikast planlıyor

İsrail Gazze'deki Hamas liderlerine suikast planlıyor

Gazze Şeridi'nde bulunan birçok Hamas hareketi üst düzey yetkilisinin hedef alınmasının İsrail Savunma Kuvvetleri için hala bir seçenek olduğu öne sürüldü.

Gazze Şeridi'nde bulunan birçok Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) üst düzey yetkilisinin hedef alınmasının İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) için hala bir seçenek olduğu öne sürüldü. IDF'nin hedefleri arasında İzzeddin El Kassam Tugayları komutanı komutanı Muhammed Deyf ve Hamas'ın Gazze Şeridi lideri Yahya Sinvar'ın da olduğu iddia edildi.

Quds Net News haber sitesinin yayımladığı bir rapora göre, IDF tarafından gerçekleştirilen bir basın toplantısında Hamas hareketi liderlerine yönelik suikastların bir seçenek olması masaya yatırılırken, böyle bir girişimin büyük bir tepkiye yol açabileceği de vurgulandı.

İddialara göre İsrail askeri kaynakları Hamas'ın Gazze'de olası bir İsrail saldırısından çekindiğine inanıyor. Bu sebeple Hamas Gazze'de sakinliğini korurken, Batı Şeria ve Kudüs çevresinde ise faaliyetlerini artırıyor.

Hamas lideri İsmail Heniye daha önce, suikast politikasına geri dönme girişimlerine karşı İsrail'i uyarmıştı. Heniye, suikastların, İsrail'e karşı büyük bir tepkiyi de beraberinde getireceğini savunmuştu.

İsrail, aralarında Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin, ikinci lideri Abdulaziz Rantisi ve eski Kassam Tugayları komutanı Salah Şehade gibi isimlerin de olduğu birçok Hamas liderine suikastlar düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.