"İsrail Gazze'deki tünellerde kimyasal silah kullanıyor"

"İsrail Gazze'deki tünellerde kimyasal silah kullanıyor"

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Hamas'a ait tünelleri kimyasal silahlarla hedef aldığı belirtildi.

İsrail merkezli Haaretz'de yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Gazze'de ölen İsrailli rehinelerden birinin annesi, oğlunun İsrail ordusunun attığı zehirli gazlar sebebiyle öldüğünü belirtti.

Rehinenin annesi şu ifadeleri kullandı:

"Soruşturmanın bulguları: Ron gerçekten de öldürüldü. Hamas tarafından değil. Serseri kurşunlarla ya da karşılıklı ateş sırasında da değil. Bu kasıtlı bir cinayetti. Zehirli gazla bombalama sonucu öldü. Evet, ayrıca Ron'un birkaç parmağının da ezildiği tespit edildi. Görünüşe göre bu, zehirli gazlarla dolan bu mezardan kaçmaya yönelik umutsuz girişimleri nedeniyle oldu."

Haaretz'in haberinde İsrail'in bölgede kimyasal silah kullandığına yönelik iddiaların soruşturulması gerektiğine vurgu yapıldı:

"Aşağıdaki sorulara cevap verilmelidir: İsrail ordusu Gazze'de tünellerdeki insanları öldürmek için zehirli gaz kullandı mı? Eğer böyle bir taktik kullandıysa, bu İsrail'in bağlı olduğu savaş kanunlarına göre yasal mı? Ve eğer böyle bir taktik kullanıldıysa, kullanımına kim onay verdi?"

İsrail daha önce Gazze'deki tünelleri suyla doldurma girişiminde bulunmuştu. Söz konusu planın başarılı sonuç vermemesinin ardından tünellere karşı yeni bir strateji arayışı içerisine girilmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.