İsrail Gazze'deki tünelleri deniz suyu ile doldurmayı düşünüyor

İsrail Gazze'deki tünelleri deniz suyu ile doldurmayı düşünüyor

Filistinli grupların Gazze Şeridi'ndeki tünelleri İsrail işgaline karşı aktif şekilde kullandığı biliniyor.

Fotoğraf: İsrail ordu sözcüsü Gazze'deki tünellerden birinde propaganda konuşması yaparken

Wall Street Journal'ın Pazartesi günü ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin altında kullandığı tünelleri su altında bırakarak savaşçıları dışarı çıkarmak amacıyla kullanılabilecek büyük bir pompa sistemi kurdu.

Habere göre İsrail ordusu Kasım ayının ortalarında El Şati mülteci kampının kuzeyinde saatte binlerce metreküp su sevk ederek tünelleri haftalar içinde su altında bırakabilecek en az beş pompanın kurulumunu tamamladı.

İsrail'in tüm rehineler serbest bırakılmadan önce pompaları kullanmayı göz önünde bulundurup bulundurmayacağı net değil. Hamas daha önce esirleri "güvenli yerlerde ve tünellerde" sakladığını belirtmişti.

Öte yandan bağımsız kaynaklar ve ajanslar bu haberi doğrulayabilmiş değil.

Haberle ilgili olarak görüşlerine başvurulan ABD'li bir yetkili, İsrail'in tünelleri kullanılamaz hale getirmesinin "mantıklı" olduğunu ve bunu yapmak için "çeşitli yollar" araştırdıklarını söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Wall Street Journal, İsrailli bir askeri yetkilinin su baskını planı hakkında yorum yapmayı reddettiğini ancak şunları söylediğini aktardı: "-İsrail ordusu- farklı askeri ve teknolojik araçlar kullanarak Hamas'ın terör kapasitesini çeşitli şekillerde ortadan kaldırmak için çalışıyor."

Wall Street Journal, İsrail'in ABD'yi bu seçenekten ilk kez geçen ay haberdar ettiğini, ancak yetkililerin Başbakan Binyamin Netanyahu yönetiminin planı uygulamaya ne kadar yakın olduğunu bilmediklerini yazdı.

Yetkililer, İsrail'in bu konuda nihai bir karar vermediğini ya da vazgeçmediğini belirttiler.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum