İsrail Gazze'deki tünelleri deniz suyuyla doldurmaya başladı

İsrail Gazze'deki tünelleri deniz suyuyla doldurmaya başladı

İsrail ordusunun Gazze'de bulunan tünellere deniz suyu doldurmaya başladığına ilişkin raporlar servis edildi.

İsrail ordusunun Gazze'deki tünellere deniz suyu pompalamaya başladığı bildirildi.

Wall Street Journal'in (WSJ) aktardığı rapora göre İsrail ordusu, Gazze Şehri batısındaki Şati mülteci kampı yakınlarında beş büyük su pompası kurdu. Pompaların saatte binlerce metreküp deniz suyunu tünellere pompalayacağı ifade edildi.

ABC News de benzer bir rapor yayınlayarak tünellerin suyla doldurulmaya başlandığını ifade etti. Rapora göre İsrail söz konusu stratejinin etkinliğini değerlendiriyor ve şimdilik bu strateji sınırlı etkiye sahip olarak görünüyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi geçen hafta yaptığı açıklamada tünellere su basmanın "iyi bir fikir olduğunu ancak ayrıntılar hakkında yorum yapmayacağını" ifade etmişti.

Raporların ardından İsrail ordusu haberleri incelediğini söylerken İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise yorum yapmayı reddetti.

Washington'da düzenlediği basın toplantısında haberlerle ilgili bir soruyu yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

İsrail'in tünellere deniz suyu pompalamasının Gazze'nin halihazırda kısıtlı olan su kaynaklarını da tamamen kullanılamaz hale getirmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum