İsrail Genelkurmay Başkanı, Lübnan sınırında Hizbullah'ın kameralarına yakalandı

İsrail Genelkurmay Başkanı, Lübnan sınırında Hizbullah'ın kameralarına yakalandı

İsrail Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Hizbullah'ın varlık gösterdiği Lübnan ile sınır bölgesinde balistik kask takmadan incelemelerde bulunması ordu içinde eleştirilerin yükselmesine sebep oldu.

İsrail Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail ordusundaki diğer üst düzey yetkilileri Lübnan sınırında İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın kameralarına yakalandı.

Lübnan Hizbullahı ile bağlantılı Al Manar televizyon kanalında yayımlanan görüntülere göre, Halevi, Güney Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin de dahil olmak üzere ordu yetkililerinin "herhangi bir güvenlik tedbiri almadan" Lübnan sınırında incelemelerde bulunmaları İsrail ordusu içinde infial uyandırdı.

Halevi ve diğer yetkililerin, İsrail ordusunun sınır bölgelerindeki düzenlemelerine göre gereken güvenlik tedbirleri almaması dikkat çekti.

Bazı İsrail ordu yetkilileriyse Genelkurmay Başkanı Halevi'nin tüm bölgenin gözetim altında tutulduğu için o anda tehlikede bulunmadığını savundu.

Yetkililere göre, Halevi, Hizbullah mevzilerinden oldukça uzak bir noktada incelemelerde bulunuyordu.

Halevi'nin Lübnan sınırındaki bölgeyi ziyaret ettiği sırada tehlikede bulunmadığını savunan İsrailli ordu yetkililerine göre, "İsrail Genelkurmay Başkanının tam bir güvenlik hali olmadan incelemelerde bulunması Hizbullah'a Halevi ve diğer üst düzey ordu yetkililerinin İsrail topraklarındaki herhangi bir yerde serbestçe hareket etmekten korkmadığı" mesajını veriyor.

Öte yandan geçen hafta İsrail-Lübnan sınır hattındaki tel örgüde İsrail'e ait güvenlik kameraları, Hizbullah üyeleri tarafından sökülmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum