İsrail Genelkurmay Başkanı Suudi genelkurmayı ile görüştü

İsrail Genelkurmay Başkanı Suudi genelkurmayı ile görüştü

İsrail Genelkurmay Başkanı Washington’da düzenlenen konferans kapsamında Suudi Arabistan, Bahreyn, Ürdün ve Mısır genelkurmay başkanlarıyla bir araya geldi.

İsrail medyasına göre, İran’a karşı ortak mücadelenin konuşulduğu görüşmelerde, Suriye meselesinin de ele alındığı belirtildi.

İsrailli Maariv gazetesi de, İsrail Genelkurmay Başkanı’nın Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Feyyad Er-Ruveyli ile gerçekleştirdiği özel görüşmede, İran’la ortak mücadele yöntemlerini konuştuklarını yazdı.

Tesnim'in haberine göre; İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu iki gün önce Knesset'te yaptığı konuşmada, İsrail ve Arap ülkelerinin her zamankinden daha fazla birbirine yakınlaştığını söylemişti.

El Alem'in haberine göre Netanyahu 'İran tehdidi'nin İsrail'i Arap ülkelerine yakınlaştırdığını söylemişti.

Son dönemde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bölgedeki bazı Arap rejimleri İsrail ile ilişkilerini normalleştirme süreci kapsamında karşılıklı olarak birçok görüşme gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.