İsrail Golan'daki Yahudi yerleşimci sayısını ikiye katlayacak

İsrail Golan'daki Yahudi yerleşimci sayısını ikiye katlayacak

İsrail yönetimi Golan Tepeleri'ndeki yerleşimci sayısını iki katına çıkaran bir planı hayata geçireceğini duyurdu.

İsrail yönetimi Suriye'ye ait olan ve işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki yerleşimci sayısını iki katına çıkaran bir planı hayata geçireceğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Hedefimiz, uzun ve statik yıllardan sonra Golan Tepeleri'nde yerleşimi ikiye katlamaktır." dedi.

Euronews'in haberine göre, Suriye ve Lübnan sınırına yakın Golan Tepeleri'ndeki Kibbutz Mevo Hama'da düzenlenen kabine toplantısına başkanlık eden Bennett, projenin maliyetinin 280 milyon Euro olacağını söyledi.

İsrail'in 1967'de Altı Gün Savaşı ile işgal ve 1981'de ilhak ettiği Golan Tepeleri, teknik olarak halen savaş halinde olan iki ülke için stratejik bir bölge olarak kabul ediliyor.

Trump yönetiminin İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini tanıdığını ve Biden yönetiminin bu karara itiraz etmeyeceğini kaydeden Bennett, "Suriye'deki savaşın İsrail'in bölgeyi kontrol etmesi fikrini uluslararası müttefikleri için daha kabul edilebilir hale getirdiğini" savundu.

Golan Tepeleri'nde 25 bin İsrailli yerleşimci ve çoğunluğu aslen Suriyeli olan yaklaşık 23 bin kadar Dürzi yaşıyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.