İsrail güçleri Filistinli kadın doktoru katletti

İsrail güçleri Filistinli kadın doktoru katletti

Gazze'nin doğu sınırındaki 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine müdahale eden İsrail askerleri, Filistinli gönüllü kadın doktor Razan Eşref en-Neccar'ı öldürdü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, gönüllü doktor Neccar'ın, İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda göstericilere ateş açması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, Neccar'ın, Gazze sınırında gösterilerde yaralananları sahada gönüllü olarak tedavi etmeye çalıştığını aktardı.

Kudra ayrıca, 40'i gerçek mermiyle olmak üzere 100 Filistinlinin de farklı yerlerinden yaralandığını ve göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini ifade etti.

"Formam temiz ve kıymetli insanların kanıyla boyandı"

Filistinli sağlık görevlisi Neccar, Filistinlilerin geri dönüş hakkını vurgulamak amacıyla sürdürdüğü eylemde onlara sonuna kadar destek olacağını dile getirerek, "Bu görevin bir kadın için kolay olmadığını biliyorum ancak, yaralılara ve zor durumda olanlara yardım etmek için girdiğim bu yolu tamamlamaya kararlıyım" demişti.

Neccar, sahadaki çalışmasını aylar sürse de bırakmayacağını vurgulayarak, "Formam temiz ve kıymetli insanların kanıyla boyandı. Ben bununla şeref duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.