İsrail güçleri Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi

İsrail güçleri Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi

İsrail güçleri Şifa Hastanesi'nde 'Hamas'a karşı bir operasyon' yürüttüğünü açıkladı.

Gazze'yi işgal eden İsrail güçlerine ait bir ordu birliği Şifa Hastanesi acil servisine baskın gerçekleştirdi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada Şifa Hastanesi'ne yönelik baskının "Hamas'a karşı düzenlenen" bir operasyon çerçevesinde düzenlendiği öne sürüldü.

Şifa Hastanesi'nde görevli bir doktor İsrail baskınının hastalar, sağlık çalışanları ve yerinden edilmiş Filistinliler arasında büyük paniğe neden olduğunu belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail güçlerinin "Hamas tarafından sığınak olarak kullanıldığını" iddia ederek kuşatma altındaki bölgenin en büyük hastanesine saldırmasından kısa bir süre sonra, Şifa Hastanesi'nde "sadece doktorlar, hastalar ve yerinden edilmiş insanların kaldığını" ifade eden bir açıklama yaptı.

"Saklayacak bir şeyimiz yok"

El Cezire Arapça'nın aktardığına göre Kudra, Çarşamba günü erken saatlerde yaptığı açıklamada "Korkacak ya da saklayacak bir şeyimiz yok" dedi.

Kudra gece saatlerinde yaptığı açıklamada onlarca İsrail askerinin hastanenin acil servis binasına girdiğini, tankların da sağlık kompleksini tamamen kuşatma altına aldığını açıklamıştı.

Şifa Hastanesi personeline göre hastanede tahmini 650 hasta bulunuyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre 5.000 ila 7.000 arasında yerinden edilmiş sivil de hastane kompleksi içinde mahsur kalmış durumda.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar İsrail askerlerinin hastaneye yaptıkları baskında Hamas'ın kompleksi üs olarak kullandığına dair herhangi bir delil bulamadığını ifade ediyor.

Hamas, Gazze'deki Şifa Hastanesi gibi kurumların İsrail tarafından iddia edilenin aksine "komuta merkezi" olarak kullandığını reddediyor ve İsrail ile ABD'yi "acımasız katliamları" meşrulaştırmaya çalışmakla suçluyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik aralıksız devam eden saldırılarında 11.300'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.