İsrail güçleri Kassam saldırıları sonrasında yeniden Gazze şehir merkezine konuşlandı

İsrail güçleri Kassam saldırıları sonrasında yeniden Gazze şehir merkezine konuşlandı

Gazze şehir merkezindeki güçlerini azaltan İsrail ordusunun, son saldırıların ardından yeniden bölgeye konuşlandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nde şiddetli çatışmalar sürerken İsrail güçleri Gazze şehir merkezindeki güçlerini artırdı.

Gazze kuzeyinde Hamas'ı mağlup ettiğini iddia etmesinin ardından İsrail ordusu bölgedeki varlığını azaltmıştı.

Çatışmaların azalmasından birkaç hafta sonra Kassam Tugayları, Gazze şehri ve çevresinde saldırılarını yeniden hızlandırdı.

Bölgedeki tünel ağını ve bina enkazlarını kullanan Kassam Tugayları, başta Cebaliye, Derrac ve Tuffah olmak üzere Gazze'nin çeşitli noktalarında İsrail ordusuna saldırılar düzenledi.

Çatışmaların artmasıyla beraber İsrail ordusu, azalan çatışmalar sebebiyle çektiği güçlerini bölgeye yeniden konuşlandırdı. İsrail ayrıca Gazze Şeridi kuzeyinde son günlerde yoğun bombardımanlar gerçekleştirdi. Bombardımanlar bölgede çatışmaların azalmasının ardından seyrekleşmişti.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre İsrail ordusu, 3 hafta aradan sonra Gazze kuzeyindeki varlığını ciddi ölçüde artırdı.

İsrail'in bölgede halen varlığını sürdüren Kassam Tugayları güçlerinin yerlerini belirlemeyi ve bu güçleri mağlup etmeyi amaçlıyor. Buna karşın Kassam Tugayları İsrail ordusuna yönelik gerilla saldırılarına devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.