İsrail Hamas aleyhinde ifade vermeye zorladığı Şifa Hastanesi Müdürü'ne işkence ediyor

İsrail Hamas aleyhinde ifade vermeye zorladığı Şifa Hastanesi Müdürü'ne işkence ediyor

İsrail ordusunun Gazze'de alıkoyduğu Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Selmiye'ye işkence ettiği bildirildi.

İsrail Gazze Şeridi'nde hastanelere karşı savaşını sürdürüyor.

Gazze'ye yönelik saldırıların başlangıcından bu yana İsrail'in hedefinde olan hastanelerden biri de Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'ydi.

Gazze'deki sembol noktalardan biri olan Şifa Hastanesi İsrail tarafından birçok kez saldırıya uğramış, son olarak İsrail askerleri hastaneye baskın düzenlemişti.

Hastanenin altında Hamas tünelleri olduğunu iddia eden İsrail buna dair hiçbir kanıt sunamadı.

İsrail askerleri hastanedeki birçok doktor ve hastayı alıkoyduktan sonra bölgeden çekildi. Hastanenin müdürü olan Dr. Muhammed Ebu Selmiye'nin de aralarında bulunduğu birçok doktor Kasım ayından bu yana İsrail'in elinde tutsak.

Dr. Ebu Selmiye'nin ailesine göre, Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Ebu Selmiye'ye İsrail tarafından "hastanenin altında Hamas tünelleri olduğunu söylemesi için" işkence ediliyor.

Dr. Ebu Selmiye'nin ailesi, Filistinli grupları Şifa Hastanesi'ni askeri alan olarak kullanmakla suçlayan bir videoda yer almayı reddettiği için kendisine ağır işkence yapıldığını belirtti.

Ebu Selmiye ile birlikte kaçırılan bir başka doktor da "Ebu Selmiye'nin bir hayvan gibi yerdeki bir kaptan yemek yemeye zorlandığını" ve "İsrail askerlerinin iki kolunu da kırdığını" ifade etti.

Alıkonulan Dr. Ebu Selmiye'den halen haber alınamıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum