İsrail Hamas'a Ramazan ayına kadar süre verdi

İsrail Hamas'a Ramazan ayına kadar süre verdi

İsrail ordusu, savaştan kaçan 1.4 milyondan fazla kişinin sığındığı Refah'a kara saldırısı düzenlemeyi planlıyor.

Fotoğraf

İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz Pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmaması halinde Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında Refah kentine saldırı başlatacakları tehdidinde bulundu.

Gantz Kudüs'te düzenlenen bir konferansta, "Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum: Hamas'ın önünde bir seçenek var. Teslim olabilirler, rehineleri serbest bırakabilirler ve bu şekilde Gazze vatandaşları kutsal Ramazan bayramını kutlayabilirler” dedi.

İsrail ordusu, savaştan kaçan 1.4 milyondan fazla kişinin sığındığı Refah'a kara saldırısı düzenlemeyi planlıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yerleşim Gazze Şeridi’ndeki yerlerini gelişigüzel şekilde bombalaması nedeniyle Filistinliler Refah'a sığınmıştı. İsrail bombardımanları yaklaşık 29.000 kişinin ölümüne, kitlesel yıkıma ve temel ihtiyaç maddelerinde kıtlığa neden oldu.

The Times of Israel gazetesine göre eski bir savunma bakanı olan Gantz, Refah'ın işgalinin "sivil kayıpları en aza indirmek için Amerikalı ve Mısırlı ortaklarımızla" koordinasyon içinde gerçekleşeceğini söyledi.

"Dünya bilmeli ve Hamas liderleri de bilmeli ki, eğer Ramazan'a kadar rehinelerimiz evlerine dönmezse, çatışmalar Refah bölgesine de yayılacak."

Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan'ın ne zaman başlayacağına dair kesin bil bilgi olmamakla birlikte Ay’ın durumuna göre başlangıç tarihi tayin ediliyor. Ancak hesaplamalarını Ay’a göre yapmayan ülkelerde Ramaza’ın 10 Mart'ta başlaması bekleniyor.

Halen 130’dan fazla rehinenin Gazze’de olduğu düşünülüyor.

BM'ye göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı bölge nüfusunun yüzde 85'ini gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısı nedeniyle ülke içinde yerinden edilmeye iterken, bölgenin altyapısının yüzde 60'ı hasar gördü ya da imha edildi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.