İsrail Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri'nin evini havaya uçurdu

İsrail Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri'nin evini havaya uçurdu

İsrail güçleri Hamas'ın üst düzey isimlerinden Salih el Aruri'nin Batı Şeria'daki evini yıktı.

İsrail Gazze'deki sivil katliamlarına devam ederken bir yandan da Batı Şeria'daki Filistinliler üzerindeki baskıyı ciddi oranda artırıyor.

İsrail güçleri Gazze bombardımanına devam ederken Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın iki numaralı ismi olarak gösterilen Salih el Aruri'nin Batı Şeria'daki evini havaya uçurdu.

Salı günü sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Salih el Aruri'nin Ramallah yakınlarındaki Arura kentinde bulunan evinin patlayıcılarla yerle bir edildiği görülüyor.

Lübnan'da sürgünde yaşadığına inanılan Salih el Aruri Hamas'ın siyasi bürosunun başkan yardımcısıydı. İsrail güçlerinin saldırısı esnasında evde ne kendisi ne de ailesi bulunuyordu.

İsrail güçleri El Aruri'nin evini 10 gün önce ele geçirmiş ve burayı bir "istihbarat merkezi" olarak kullanmaya başladıklarını iddia etmişti. Ancak daha sonra görüntülerin İsrail ordu güçlerince propaganda için çekildiği tespit edilmişti.

"Sembolik bir hareket"

Ramallah'taki Al Jazeera muhabiri Bernard Smith, "Bu evi havaya uçurmak daha çok sembolik bir hareketti" dedi ve ekledi: "Tabii ki asıl istedikleri El Aruri'nin kendisi... Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail topraklarına düzenlediği saldırının arkasındaki gerçek beyinlerden biri olarak gösteriliyor."

İsrail ayrıca 7 Ekim saldırılarını organize edenlerden biri olduğunu iddia ettiği bir Hamas mensubunu öldürdüğünü ileri sürdü.

aruri2.jpg

İsrail ordusu El Aruri'nin yıkılan evine 'Hamas=IŞİD' pankartı astı

İsrail ordusunun sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, hava saldırılarında Hamas'ın kuzey bölümündeki Beyt Lahiya taburunun komutanı Nasim Ebu Acina'nın hayatını kaybettiği belirtildi.

Paylaşımda Acina'nın Hamas'ın "drone ve yamaç paraşütü yeteneklerinin" geliştirilmesinde rol oynadığı iddia edildi.

İsrail ordusu ve İsrail Güvenlik Ajansı (ISA) yaptıkları ortak açıklamada "(Acina'nın) ortadan kaldırılması Hamas terör örgütünün İsrail ordusunun kara faaliyetlerini sekteye uğratma çabalarına önemli ölçüde zarar veriyor" dedi.

İsrail'in Hamas liderlerini hedef alması, kara kuvvetlerinin Pazartesi günü dördüncü kez Gazze'ye girerek üç haftalık savaşın en ciddi tırmanışını gerçekleştirmesinin ardından geldi.

Netanyahu: Ateşkes olmayacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail güçlerinin Hamas savaşçılarını öldürdüğünü ve saldırı sırasında "hava kuvvetlerini hedeflere gerçek zamanlı saldırılar düzenlemeye yönlendirdiğini" söyledi.

Hamas ise Gazze'deki Erez sınır kapısının doğusunda bir İsrail zırhlı aracını imha ettiğini açıkladı.

Netanyahu, Gazze'ye yönelik üç haftadır devam eden ve en az 3.000'i çocuk olmak üzere 8.000'den fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıların ardından yapılan ateşkes çağrılarını defalarca reddetti.

Netanyahu yabancı basına yaptığı açıklamada "Bu olmayacak, ateşkes çağrıları İsrail'in Hamas'a teslim olması çağrısıdır."

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.