İsrail: Hamas'ın teslim ettiği cesetler İsrailli rehinelere ait değil

İsrail: Hamas'ın teslim ettiği cesetler İsrailli rehinelere ait değil

Ateşkesin 10 Ekim'de başlamasının ardından Hamas elinde bulunan canlı 20 rehineyi teslim etti ve ölen rehinelerin cesetlerini geri verme sürecini başlattı.

İsrail ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada önceki gece Kızılhaç aracılığıyla Gazze'den teslim aldığı üç cesedin Filistin topraklarında bulunan İsrailli rehinelere ait olmadığını ileri sürdü.

İsrail ordusu AFP'ye yaptığı açıklamada, adli tıp incelemesi sonucunda cesetlerin ABD'nin arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşması çerçevesinde teslim edilmesi gereken 11 rehineden hiçbirine ait olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Ateşkesin başlamasından bu yana iade edilen 17 ceset arasında 15 İsrailli, bir Taylandlı ve bir Nepal vatandaşı bulunuyor.

Ateşkesin 10 Ekim'de başlamasının ardından Hamas elinde bulunan canlı 20 rehineyi teslim etti ve ölen rehinelerin cesetlerini geri verme sürecini başlattı.

İsrail, Hamas'ı rehineleri yeterince hızlı iade etmeyerek anlaşmayı bozmakla suçlasa da Filistinli grup Gazze'nin enkazı arasında kaybolmuş olan kalıntıları bulmanın zaman alacağını belirtiyor.

Bu kapsamda Mısırlı bir ekibin Gazze'deki arama çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye geçiş yaptığı biliniyor.

Aynı amaçlar Refah sınır kapısının Mısır tarafında bekleyen Türkiye ekibine ise İsrail'iz izin vermediği belirtiliyor.

Türkiye'nin İsrailli rehinelerin cesetlerini bulmak için Gazze'ye gönderdiği AFAD ekibinin 81 kişiden oluştuğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.